Affektfokuserad psykoterapi, utbildning och handledning
ÔĽŅ

Peter Lilliengren

peter.lilliengren@affekta.seÔĽŅJag √§r leg psykolog, leg psykoterapeut och fil. dr. i klinisk psykologi med ca 10 √•rs tidigare erfarenhet av psykiatriskt √∂ppenv√•rdsarbete. Sedan 2010 delar jag patientarbete i privat verksamhet med utbildning och forskning inom psykoterapiomr√•det.

Den specifika metod som jag arbetar med kallas Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP). Jag har genomgått en 3-årig s.k. "core-training" i ISTDP ledd av Patricia Coughlin och har i flera år haft regelbunden handledning av ledande ISTDP-terapeuter som Jon Frederickson och Allan Abbass. ISTDP är en särskilt intensiv form av affektfokuserad psykoterapi som kan leda till varaktiga förändringar på relativt kort tid när terapeut och patient engagerar sig tillfullo i arbetet. Metoden har växande forskningsstöd och har funnits verksam även vid komplex, långvarig problematik samt psykosomatiska tillstånd. Du kan läsa mer om ISTDP här: www.istdpsweden.se

Jag har god erfarenhet av att arbeta med ISTDP för problem som t ex nedstämdhet, låg självkänsla, ångestproblem, svårigheter i nära relationer, psykosomatiska reaktioner, mm. Jag erbjuder vanligen regelbunden terapi (1 samtal per vecka) men kan även erbjuda s.k. "blockterapi" (2x3 timmar med någon eller några dagars mellanrum) när utrymme finns i kalendern.

I mån av utrymme erbjuder jag även handledning i ISTDP för de som har minst grundläggande färdigheter (motsvarande s.k. "pre-core") i metoden.

Du är varmt välkommen att kontakta mig per mail för diskussion kring vad just Du önskar hjälp med.

Min mottagning ligger på Gräsgatan 6, nära Skanstulls tunnelbanestation, i Stockholm.