Affektfokuserad psykoterapi, utbildning och handledning
ï»ż
ï»żAffektfokuserad psykoterapi Psykoterapin inleds med ett eller nĂ„gra orienterande samtal. Dessa samtal anvĂ€nds för att gĂ„ igenom vad du önskar hjĂ€lp med och vad du kan behöva fokusera pĂ„ för att nĂ„ dina mĂ„l. De första samtalen Ă€r ocksĂ„ en slags provterapi och ett bra tillfĂ€lle att pröva dina möjligheter till utveckling i just denna psykoterapirelation. Om du kĂ€nner ett vĂ€xande engagemang Ă€r det ofta ett gott tecken!

Beroende pĂ„ dina behov och mĂ„l varierar psykoterapins lĂ€ngd. Ett tydligt och avgrĂ€nsat mĂ„l kan mĂ„nga gĂ„nger nĂ„s inom 5 - 20 samtal. Önskar du nĂ„ mer genomgripande förĂ€ndring av till exempel mĂ„ngĂ„riga relationssvĂ„righeter eller lĂ„ngdragen psykisk ohĂ€lsa behöver du kanske en Ă„rslĂ„ng eller Ă€nnu lĂ€ngre psykoterapi. Det Ă€r möjligt och ofta lĂ€mpligt med uppföljande Ă„terbesök efter psykoterapiavslutet. I samband med de orienterande samtalen ger vi dig förslag pĂ„ det upplĂ€gg vi bedömer Ă€r lĂ€mpligt. Om psykoterapin har effekt för dig mĂ€rker du oftast av det inom nĂ„gra mĂ„nader. VĂ„r strĂ€van Ă€r att göra psykoterapin sĂ„ tidseffektiv som möjligt och vi utvĂ€rderar kontinuerligt all psykoterapi för din och vĂ„r egen skull.

Videoinspelning av samtalen Vi har goda erfarenheter av att spela in samtalen pÄ video. Detta ger psykoterapeuten en möjlighet att mycket noggrant följa psykoterapiprocessen för att bÀttre kunna hjÀlpa dig i din utveckling. Dessutom har du möjlighet att fÄ en kopia av inspelningen och kan pÄ sÄ sÀtt kan dra nytta av arbetet med psykoterapeuten genom att titta pÄ filmen mellan samtalen. SjÀlvklart hanteras allt inspelat material med den sekretess och sÀkerhet som enligt lag Äligger legitimerade psykologer och psykoterapeuter.

Videoinspelning av samtalen Àr givetvis helt frivilligt, men vi vill varmt rekommendera dig att anvÀnda denna möjlighet!