Affektfokuserad psykoterapi, utbildning och handledning

Cecilia Oscarson

cecilia.oscarson@affekta.seï»żFör tillfĂ€llet har jag tyvĂ€rr inte möjlighet att ta emot nya klienter.

Jag Àr leg. psykolog och erbjuder individuella samtal för vuxna i centrala Stockholm. Jag har sedan 2012 utbildat mig inom ISTDP (Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy) i Sverige och i Kanada genom sk core training med Patricia Coughlin PhD och har Àven praktiserat hos Allan Abbass MD.

Jag utgÄr oftast frÄn ISTDP som metod men Àr steg 1-utbildad i kognitiv beteendeterapi (KBT) och psykodynamisk psykoterapi och har Àven vidareutbildning inom genusvetenskap, transkulturell psykiatri och motiverande samtal. Jag har tidigare arbetat inom beroendevÄrden, vuxenpsykiatrin och primÀrvÄrden. För tillfÀllet jobbar jag för att vidareutveckla mina kunskaper inom omrÄden som destruktivitet i relationer, beroendemekanismer, emotionellt risktagande och kÀnsla av meningsfullhet.

NÀrvaro, vÀrme och engagemang Àr tre ord som brukar Äterkomma nÀr klienter beskriver hur de upplevt att ha blivit bemötta av mig. I ett terapisamarbete Àr mitt övergripande mÄl att hjÀlpa dig att pÄ olika sÀtt öka nÀrvaron av mod, glÀdje, meningsfullhet och hanterbarhet i livet. Jag arbetar med samtal pÄ svenska, engelska och norska.